mobile-menu
новини

Як відстояти своє право на безпечні та гідні пологи? Онлайн-розмова 

27 жовтня о 19:00 запрошуємо приєднатися до онлайн-розмови "Як відстояти своє право на безпечні та гідні пологи?"

Щороку сотні тисяч українок та українців готуються стати батьками. Але іноді отримання медичних послуг, пов’язаних з вагітністю та пологами, може супроводжуватися порушенням прав людини.

Мама двох дітей Олександра народжувала у Вінниці. Під час пологів медперсонал підвищував голос на дівчину та проводив маніпуляції, попередньо не узгодивши це з породіллею та її чоловіком. Порушення прав почалося ще під час вагітності. Від Олександри вимагали ставати на облік у жіночу консультацію лише за місцем прописки.

На жаль, не всі майбутні матері та батьки знають, як захистити свої права і куди звертатися у разі порушень. Чи вдалося Олександрі розпізнати ситуації, під час яких її права порушувалися, та захиститися?

Слухайте історію нашої героїні, а також поради експертів/-ок щодо того, як захистити своє право на безпечні та гідні пологи. Приєднуйтеся до розмови в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE або на сторінці Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
Зареєструйтеся на розмову, щоб ми нагадали вам електронним листом про подію: https://bit.ly/3n69quf

Спікер(к)и:
Євгенія Кубах, експертка, співзасновниця ГО «Природні права Україна»;
Роман Ворона, лікар, акушер-гінеколог КНП "Академія здоров'я людини";
Олександра Камінська, мама двох дітей;
Майя Мартіняк, режисерка, творча продюсерка документального кіно.
Модерує розмову Ксенія Шиманська, директорка Правозахисного департаменту ГО «Докудейз».

Розмова організована правозахисною програмою RIGHTS NOW! 18 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Поділитись у Facebook: