mobile-menu
новини

Відвертий фільм про пологи представить в Україні словацька режисерка

Словацька режисерка та творча продюсерка документального кіно Майя Мартіняк відвідає Україну на запрошення ГО «Докудейз». Документальне кіно Майї Мартіняк насамперед присвячене повазі до прав людини. А дебютний повнометражний документальний фільм «Невидимі» розкриває тему пологової травми. Через історії пологів трьох жінок режисерка показує істинне обличчя травми та невидиму для суспільства реальність, де жінки змушені мовчати через тиск оточення або медичного персоналу. Фільм відкриває простір для діалогу в суспільстві й доводить необхідність змін не лише в Словаччині, а й у всьому світі.

Стрічку «Невидимі» можна переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE. А спеціально для кампанії «Разом — за безпечні пологи!» Майя Мартіняк особисто представить свій фільм «Невидимі» під час 18 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. У межах нього режисерка відвідає 5 українських міст, де відбудуться події фестивалю: Житомир, Кропивницький, Дніпро, Івано-Франківськ та Коломию.
Спеціально до показу організатор(к)и розробили сценарій обговорення. Тож за допомогою документального кіно глядачам і глядачкам пропонують глибше зануритися в проблематику порушення прав людини та різний досвід пологів в Україні та за кордоном.

Світова прем'єра стрічки «Невидимі» відбулася в 2020 році на найбільшому фестивалі документального кіно в Північній Європі — CPH:DOX. Одразу дві відзнаки отримала стрічка на Міжнародному фестивалі документального кіно One World у Словаччині.

Українська прем'єра фільму «Невидимі» відбулася в 2021 році під час 18 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Стрічка не залишила байдужими українських глядачів/-ок та журі правозахисної номінації «RIGHTS NOW!». Фільм «Невидимі» отримав дві статуетки від Docudays UA — приз глядацьких симпатій та нагороду в номінації «RIGHTS NOW!».

Поділитись у Facebook: