mobile-menu
новини

У центрі Києва відбудеться акція
«Разом — за безпечні пологи!»

1 жовтня о 16:00 у Києві відбудеться акція «Разом — за безпечні пологи!».
У парку ім. Тараса Шевченка (орієнтир — кав'ярня «Трамвай») активіст(к)и Всеукраїнської кампанії ГО «Докудейз» «Разом — за безпечні пологи!» встановлять гінекологічне крісло, аби дізнатися про особистий досвід пологів українських матерів і батьків. Перехожим запропонують обрати стікер з написом, який найбільше характеризує їхні пологи, або ж описати свій досвід пологів самостійно. Після цього стікер буде прикріплений до гінекологічного крісла.

Щороку сотні тисяч українок та українців готуються стати батьками та отримують різний досвід пологів. А втім, іноді надання медичних послуг, пов’язаних з вагітністю та пологами, можуть супроводжуватися порушенням прав людини. Фізичне насильство, медичне втручання без згоди, корупція, приниження гідності чи дискримінація — виклики, з якими досі стикаються під час пологів. Не всі майбутні матері та батьки знають, як відстояти свої права і куди звертатися у разі порушень.
На прикладі описаних на стікерах досвідах пологів, експерт(к)и кампанії «Разом — за безпечні пологи!» пояснять, які права жінок найчастіше порушуються в Україні і як цьому запобігти.

Також у акції візьме участь словацька режисерка і творча продюсерка документального кіно Майя Мартіняк. У своєму документальному фільмі «Невидимі» (Словаччина, 87‘) режисерка показує різний досвід, який отримують жінки та їх партнер(к)и під час та після народження дитини.

Показ стрічки «Невидимі» відбудеться 4 жовтня о 19:00. Для участі, потрібно обов'язково зареєструватися: https://cutt.ly/wEUWLsM


Приходьте та розкажіть про свій досвід пологів!

Поділитись у Facebook: