mobile-menu
новини

Інформаційний буклет допоможе захистити права під час пологів

Для майбутніх матерів і батьків експерт(к)и кампанії «Разом — за безпечні пологи!» створили інформаційний буклет із переліком прав, які має людина під час вагітності та пологів.

У буклеті описані права жінок, які можуть бути порушені під час конкретних періодів (вагітність, пологи, післяпологовий період). А найпоширеніші порушення в буклеті роз’яснені на прикладі реальних історій жінок, які народжували, за останні 5 років. Крім того автори/-ки буклету зібрали перелік можливих дій для захисту жінками своїх прав у разі порушень, а також контакти державних установ і громадських організацій, до яких можна звертатися в разі порушень.

«Ми вважаємо, що за допомогою інформаційного буклету жінки та чоловіки краще знатимуть про свої права,оскільки ми не просто запозичили опис порушень із різноманітних правових документів, а зібрали реальні життєві історії, які ілюструють ці описи. Крім того, ми потурбувались, щоб в одному місці опинились усі корисні контакти, які можуть знадобитись тим, хто відчує порушення своїх прав під час пологів», — розповіла директорка Правозахисного департаменту ГО «Докудейз» Ксенія Шиманська.

Над інформаційним буклетом працювала експертка кампанії «Разом — за безпечні пологи!» Євгенія Кубах.

«Буклет містить корисну інформацію в зрозумілій та зручній формі. Зокрема, це поради, як можна підготуватись до пологів, про які важливі моменти варто пам’ятати; також у буклеті є перелік пакетів безкоштовних медичних послуг від НСЗУ, яким жінка може скористатись під час вагітності, пологів та одразу після них», — розповіла експертка.

Ілюстрації до буклету створив відомий художник Микита Лиськов. Буклет доступний у електронному вигляді. Ви можете прочитати його чи завантажити у розділі «Корисні матеріали».

Поділитись у Facebook: