mobile-menu
новини

«Разом — за безпечні пологи!»: про важливе у новому коміксі

Всеукраїнська кампанія ГО «Докудейз» «Разом — за безпечні пологи!» створила комікс про права людини під час вагітності та пологів. Це веселий та цікавий спосіб для майбутніх матерів та батьків дізнатися про свої права на прикладі найпоширеніших ситуацій, що трапляються в цей період: від вибору пологового будинку до першого знайомства з дитиною.

Герой коміксу — дитина, яка знаходиться в утробі матері та прислухається до голосів із зовнішнього світу. Маля поступово дізнається, як його мама і тато захищають свої права під час вагітності та пологів і коментує почуте.

«У незвичайному форматі ми вирішили нагадати людям про те, як можна і варто відстоювати свої права під час вагітності та пологів. Нашою метою було у легкій ненав’язливій формі звернути увагу на можливі випадки порушень прав людини під час вагітності чи при пологах, і нагадати, де можна отримати більше інформації та допомогу», — розповіла співавторка коміксу, координаторка кампанії та правозахисниця Ксенія Шиманська. 

«Це вдалий задум — подати інформацію в зображеннях. Так непростий зміст сприймається легко й позитивно. Добре працює й спосіб розповіді: у коміксі детально показані потреби породіллі з точки зору почуттів і переживань дитини, яка народжується», — коментує ініціативу Людмила Іващук, лікарка, акушерка-гінекологиня Пологового будинку Рівненської міської ради.

Намалювала комікс художниця Марія Шарлай. Прочитати чи завантажити комікс можна у розділі «Інформаційні буклети» на нашому сайті.

Поділитись у Facebook: